fbpx

Vinterhud i alla lägen

Varför ska jag använda olja i min hudvård på vintern och hur ska jag använda den?

Alla hjärtans dag

 

Me Anima får många frågor om olja, här nedan har vi listat svar till er i vintertider.
Vi vill göra hudvården enkel för dig med dagliga rutiner att ta hand om din hud. Få produkter att använda som gör underverk, med mer funktionellt och miljötänk.

 

Me Anima aromaterapi

 

Låt oss fokuserar på vinter

I vintertider behöver vi vara mer rädda om vår hudbariärr. Har vi redan torr hud behöver vi skydda huden på rätt sätt med omsorg. Det är inte bara utsidan som behöver smörjas även insidan. Huden är vår spegel och visar faktiskt hur vi mår på insidan.

Att huden blir torr på vintern har sin orsaker. Nare vinden som är kall och genomträngande, den kan ge köldfläckar och därav torkar ut huden.

Torr luftfuktighet både ute och inne dygnet runt är inte bra för oss. Inomhus är luften ännu torrare eftersom vi har satt på elementen, eldar och kör full fart på varmluftspumpen. Det gör att inomhusluften är fattig på fukt och påverkar huden som får svårt att behålla sitt egen fett och fukt.

Därför behöver vi boosta med mer fett och fukt ännu mer på vintern. Hudvårdande oljor gör att du bibehåller din egen fukt i huden genom att den skyddar din hudbarriär.

 

Huden mer känslig för att den är mer torr och fuktfattig på vintern

Huden blir mer stram och rodnad uppstår då den blir torr. Även en fet hud kan bli mer torr på vintern, då blir huden oftast torr på ytan och fet under.
Huden har lättare att bli mer irriterad och olika inflammationstillstånd kan uppstå.

Det kan också bildas torra och kliande fläckar både i ansiktet och på kroppen. Det börjar med en liten torrhet som kan gå över i klåda och orsaka eksem för att huden inte har rätt fukt och fett halt, huden hamnar i en obalans. Det är helt normalt för huden i våra breddgrader, vi har fyra årstider.

Tänker vi till och förebygger, ger huden vad den behöver så undviker vi att hudbarriären torkar ut och onödiga problem uppstår.
Bästa vården för huden är daglig rutin.

 

Varför då en hudvårdande olja?

Fukt och fett är ett måste för vår hud för få rätt balans/ PH värde. Me Anima ger vårt bästa råd med en näringsrik hudvårdande oljor med bra fettsyror, eteriska oljor som bearbetar hudproblem, är ekologiska, vegan och ger ett skydd för huden mot uttorkning, huden blir mjuk och smidig med ett fint lyster.

Om man har en fet hud så den förmågan att skapa ännu mera fett då den blir utsatt för torr luft. Fet hud kan också bli mer torr på ytan som gör att acneproblem eller andra hudtillstånd uppstår i onödan. Därför är en ansiktsolja att rekommendera för att fett löser fett. Det gäller att använda bra fettsyror för fet hud, läs mer nedan vilken som kan passa fetare hud.

 

 

Denise Keyser – Yogastudio Atmajala

 

 

Me Anima ger tips med dagliga rutiner 

  • Drick mycket vatten dagligen. Om du har torr och narig hy behöver du fylla på din kropp med extra vätska.
  • Ät nyttiga fetter, fet fisk, nötter, frukt som avokado och oljor t ex kallpressad kokosfett, olivolja, linfröolja.
  • Att röra på sig i olika former för att stimulera vår kropp, få igång våra muskler som bidrar till en bättre genomströmning av näring till våra celler.Vad som är viktigt och gärna glöms bort är när vi rör på oss städas kroppen både på  insidan och utsidan av vårt fantastiska lymfsystem som ser till att slaggämnen förs bort och näring kan tillkomma och det blir ett fint cellutbyte. Huden får glädje som alla andra organ i vår kropp vid rörelse.

 

Vintertid med kroppsvård

  • Torrborsta huden minst en till två gång i veckan gärna i duschen för att få bättre cirkulation. Det ger ett bättre flöde till cellerna i kroppen, då blir huden glad, hela vårt kroppssystem jublar.
  • Varsam med att duscha för varmt, länge och ofta det torka ut huden. Om du badar mycket, använd olja i badvattnet. Häll i lite av en hudvårdande olja direkt i vattenstrålen, det gör att oljan blandas upp. Oljan hjälper huden att bli återfettad. Undvik badskum som oftast är uttorkande. Bada inte för mycket eftersom det torkar ut din hud. Inte så snällt mot miljön.
  • Om du redan är supertorr och narig kan du smörja huden med olja före dusch eller bad, för att minska risken för ytterligare torrhet.
  • Man bör var noga med att smörja in kroppen på väl genomfuktad hud när du använder en kroppsolja.
  • Välj rätt hudvårdsoljor som är ekologiska dom är inte raffinerade, de har bra fetter, näring och vitaminer, påminner om vår egen hudstruktur. Därför väljer vi oljor som bas till huden som har en förmåga att anpassa sig till vår hud, mjukgör och skyddar under vintertider och övriga årstider.

 

Vilken hudvårdande kroppsolja passar just dig i vinter?

Energi och mer detox Energizing body oil
Pigga upp dig själv och din hud Eucalyptus body oil

Hitta våra återförsäljare
Läs mer och handla kroppsoljor här
 

Vintertider för vårt ansikte

Morgonrutin: Återfukta med en mist eller ansiktsvatten för att vakna till liv. Smörj huden med en näringsrik ansiktsolja, eller ett serum som är i mer oljeform före dagkräm, foundation eller endast ansiktsolja beroende på din hudtyp.
Tvätta inte ansiktet på morgonen med vatten om du ska ut i kylan för vinteraktiviteter. Använd en ansiktsolja eller fet kräm som inte innehåller stora mängder vatten.

Dagtid: Sitter du framför en dator som är expert på att torka ut din hud ännu mer, återfukta och pigga upp både dig och din hud med en mist i sprayform.

Kvällsrutin:  Rengör med en mild rengöring gärna oljebaserad för att bibehålla din fukt och fetthalt massera rengöringen med svampar för att få avlägsna smink och extra massage till huden. Använd en mist eller ansiktsvatten på en bomullskompress om du använder makeup eller mista/spraya direkt på huden. På natten försöker huden återhämta sig då vi sover. Se till huden är väl fuktad då du smörjer in med en ansiktsolja för att få en fin balans till huden. Om du behöver extra fett och fukt smörj in med en nattkräm och använd oljan som ett serum.

 

Me Anima face

 

Me Animas ansiktsrengöring och ansiktsmist

Cleansing Oil Rehydrating lavender
Face Mist Refreshing Watermelon (som fungerar även som ansiktsvatten)

Våra ansiktsoljor

Anti-ageing ansiktsolja ”kärleksfullt kallas för anti tant olja”
Moisturizing ansiktsolja för alla hudtyper

Hitta våra återförsäljare
Läs mer och handla ansiktsprodukter här

Me Animas hudvårdande oljor/produkter passar både till män och kvinnor.