fbpx

Aromaterapins hemligheter

Lär dig mer om våra ingredienser

– För mig är aromaterapi en viktig del av min vardag. Varför? Jag älskar dofter! Varenda dag använder jag en olja i ansiktet morgon och kväll, och smörjer alltid in kroppen med en aromaolja efter duschen. De ger huden en fin lyster och jag känner mig både fräsch och glad. Aromaoljor är äkta kraft från naturen. De dryga oljorna är välgörande för både kropp och sinne. Som aromaterapeut kan jag skräddarsy en olja för just dig. Kontakta mig så berättar jag mer.

Katties Åkesson, grundare till Me Anima.

Bergamott förebygger celluliter och är euforisk för våra sinnen

Bergamott – Citrus Aurantium Bergamia

Förebygger och hjälpa vår hud vid celluliter och är en upplyftande olja för kropp och själ.

Bergamott är ett citrusträd som kan bli upp till 4 till 5 meter högt. Frukterna är som små och gröna i färgen. Namnet kommer från den italienska staden Bergamo i Lombardiet där oljan såldes allra först. I Italien har den använts i alla tider som en medicinalväxt i Indien.

Vad är Bergamott bra för?

Bergamott är främst bra till febersjukdomar som malaria och invärters parasiter som mask.

Inom hudvård anses den vara bra för olika hudtillstånd med dess renande effekt för fet och oren hy med sina antiseptiska egenskaper. Till kroppsvård hjälper den att luckra upp huden. Vi kan rekommendera att du applicerar energizing organic body oil på kroppen, jobbar med med en borste och gör cirkelrörelse på utsatta hudområden som stuss och lår för att förebygga och hämma celluliter.

Psykologiskt har den använts och anses som en av de bästa antidepressiva oljorna som finns. Den är perfekt att inhalera vid stress, oro nedstämdhet.

Vi använder den för att pigga upp våra sinnen och för att få en djupare effekt på hudens lyster och eventuella celluliter.

Bergamott är en ingrediens vi valt till våra Energizing organic body oil
Eucalyptus organic body oil
Nourshing organic nail oil

 

Cederträ jordar dig. Meditera för inre och yttre skönhet

Cederträ Cedrus – Atlantica

Är en lugnande och avstressande med meditativa egenskaper. Ger vår hud en cirkulationsbefrämjande egenskap

Har sitt ursprung från Atlasbergen i Marocko och Algeriet. Idag används den från Marocko och är ett träd som kan bli upp till 40 meter högt med en majestätisk och är ett praktfullt träd med hög energi med sin styrka i sitt trädslag och innehåller höga doser av eterisk olja. Med sin historia användes den som balsamering, doftande till rökelser och parfym. Den är även känd idag för att hålla ohyra borta från möbler och linnen/kläder i skåpen i en doftpåse.

Vad är Cederträ bra för?

Som medicinalväxt har den använts som vätskedrivande vid ödem och vätskeansamlingar, lymfstärkande, urinvägsbesvär och vid respirationsbesvär som hosta. Passar utmärkt som en meditationsolja. För huden har den lugnande med återfuktande egenskaper på en torr hud och acnebesvär. Är en bra cellulitolja för dess vätskedrivande egenskaper.

Har en rogivande, avstressande effekt kan fungera vid nervösa spänningar. Till vår hud är den balanserande på vår talgproduktion och sårläkande effekt Vi använder den i vår meditation oil Serenity för dess meditativa effekter och påverkar oss positivt.

Cedterträ är en ingrediens vi valt till våra oljor:
Organic meditation oil Serenity

Organic face oil Alpha for men

 

Eukalyptus gör dig pigg och din hud mjuk

Eukalyptus – Eucalyptus Globelus

Motverka förkylningar och smörj trötta och ömma muskler.

Eukalyptus Globulus är ett träd som har sitt ursprung i Australien. Namnet betyder väl dold och syftar på att blombladen fälls ner som skydd när ståndarna utvecklas. Bladen är gröna och glansiga och blommorna är ljusgula dunbollar.

Vad är Eukalyptus bra för?

Denna fantastiska växt är antiinflammatorisk, slemlösande, avsvällande och bakteriedödande. Använd Eukalyptusoljan både för att förebygga och behandla förkylningen. 

Är dina muskler trötta och ömma är Eukalyptusoljan ett utmärkt liniment. Den hjälper dig också att fokusera och ger dig ny energi. Ökar cirkulationen i våra muskler som ger näring till våra celler.

Aboriginerna använder bladen som te, medicinalväxt och örtvatten för att badda sår och omslag.

Tips! Eukalyptus kan också dämpa sockerbegäret.

Eukalyptus är en ingrediens vi valt till vår Eucalyptus organic body oil

 

Geranium förebygger rynkor och stimulerar våra sinnen

Geranium – Pelargonium Graveolens

Geranium förebygger rynkor och hjälper huden till ökad cirkulation vilket ger bra cellförnyelse

Geranium är en flerårig medicinalväxt med håriga fjuniga blad som vi kallar Dr. Westerlunds. Växten kan bli cirka 1 meter hög med små rosa blommor, hela plantan doftar gudomligt. Gernium har sitt ursprung från Afrika och det finns upp till 200 olika arter som har kultiverats till över 700 sorter. Flertal används till att framställa eterisk olja. Historiskt sett har växten varit en mycket helande och skyddande planta och för i tiden planterade man växten runt sin hus för att skydda sig.

Vad är Geranium bra för? 

Geranium är en mycket rengörande olja för huden, den desinficerar vid sår och smärtlindrande vid bett av insekter. Oljan stärker vävnaden i huden med att öka cirkulation vilket ger ny näring till hudens celler. Inom aromaterapin har oljan en hormonbalanserande effekt och kan påverka vid menstruation, ägglossning och övergångsåldern. Inom aromaterapin använder vi oljan för att förebygga och vårda våra rynkor och ger ett fint lyster till vår hud.

Geranium är en ingrediens vi valt till våra ansiktsoljor:
Organic face oil Anti-ageing

Organic face oil Alpha for men

 

Ingefära ger energigivande boost, en riktig detox olja för hela kroppen

Ingefära – Zingiber officinalis

Ingefära har blivit en populär växt i vår del av världen för rotens fantastiska egenskaper. Ingefära har sitt ursprung runt Asien. Den har använts i flera tusen år inom kinesisk medicin för rotens antiinflammatoriska egenskaper.
I Europa har ingefära funnits i våra bakverk som en krydda i pepparkakor (ginger bread) även i läsk (ginger ale) men i dag används den både inom hälsokost och hudvård eftersom roten innehåller både vitaminer och mineraler.

Vad är Ingefära bra för?

När du smörjer oljan på huden sprids en värmande känsla som passar extra bra när du är lite frusen.  Den är också bra för cirkulationen och ger energi som också kan motverka celluliter med hjälp av kost, motion.

Ingefära har en detox effekt för att den ökar cirkulation och tar bort gifter samt återger näring till cellerna.
Är mot förkylning, trötta muskler och leder med dess antiinflammatoriska egenskaper sedan urminnes tider .

Den ger oss fokus, kraft och jordar oss rent meditativt, därav sin plats i vår meditation oil Serenity.

Den energigivande kroppsoljan med ingefära finns i våra oljor:
Energizing organic body oil
Organic Meditation oil Serenity

 

Lavendel är fuktighetsgivande för huden och får dig att slappna av

Lavendel –  Lavendula aggustifolia

En favorit!
Lavendeloljan är balanserande och lugnande – för både kropp och själ. 

Namnet lavendel kommer från latin, lavare, och betyder tvätta och det sägs att det var Kleopatras favoritört för dess renande egenskaper. Man har använt blommorna i alla tider för dess doft och välgörande effekter

Vad är lavendel bra för?

Lavendel reglerar talgproduktionen och balanserar fukten i din hud och stimulerar cellförnyelse. Den är välgörande vid sår och brännskador och finns därför i många after sun produkter och sårvårdsprodukter. En super bra olja till hårbottens problem och håret får en fantastisk glans, läs mer i vår blogg om vår hår kur med Lavender organic body oil. 

Lavendeloljan är populär hos barn och hjälper dem att varva ner. De större barnen använder lavendel på små finnar och torr hud.

Tips! Någon som inte gillar lavendel är myggan. Lavendeloljan kan vara bra mot klåda och obehag. 

Lavendel finns i flera av våra produkter just för att den är så bra för oss med alla dess fina egenskaper. Här kan du hitta den lugnande och mjukgörande kroppsoljan med lavendel.

Organic face oil Anti-ageing
Organic face oil Moisturizing
Organic nail oil Nourshing
Organic Tattoo oil

 

Myrra är ett måste i vår nageloljatycker vi

Myrra – Commiphora Myrraha

Används främst i nagelvård för dess antivirus och antisvmp effekt.  Är en meditationsolja som är historisk och sägs att de tre vise männen gav till Jesusbarnet

Myrra är ett träd eller en buske som kan bli upp till 10 meter hög med mycket väldoftandeblad och vita små blommor. Den har sitt ursprung från Afrika och Asien vid röda havsregionen. Man utvinner eteriska oljan av trädets kåda. Historiskt har denna växt har följd med människan sedan urminnes tider och använts som balsamering i kosmetiska och parfymer för sin helande effekt.

Myrras effekter

Myrra är främst en olja som används idag inom nagelvård för dess antiseptiska och antivirus effekter. Har en förmåga att tränga ner i huden och påverka cellförnyelse med dess näring. Anses också vara bra för reumatiska besvär. Sägs även vara bra för tandköttsproblem, indrar halsont och hosta. Dess helande effekter är det en drömolja. Vi använder den i vår Organic nail oil för dess vårdande, läkande egenskaper

Organic nail oil Nourishing

 

Olibanum med det engelska namnet Frankincense ger ung och fräsch hy

Olibanum-Frankincense- Boswellia Carterii

En favorit! En skön olja till vår hud förebygger rynkor, ger fin lyster. Mentalt ger den lugn och ro

Olibanum är en buske eller ett litet träd och den eteriska oljan utvinns ur kådan.

Det sägs att de tre vise männen gav just olibanum som gåva till Jesusbarnet och man använder den som rökelse i kyrkor och andra religiösa sammanhang då den anses ha helande egenskaper.

Vad är Olibanum-Frankincense bra för?

Olibanum hjälper kroppen att varva ner och fördjupa andningen vilket bidrar till ökad cirkulation och ger näring till våra celler därav ett bättre flöde och förnyelse av cellerna.
Av samma skäl anses den vara bra vid meditation.
Vi använder Olibanum-Frankincense för dess höga halt av naturlig antioxidant som skyddar våra celler, det är en kåda eller som det fint heter harts ämnen. Vi  använder oljan också för att förebygga rynkor och har en sårläkande effekt på vår hud

Prova vår föryngrande anti-ageing:
ansiktsolja med olibanum-Frankincense

Fler produkter:
Organic face oil Moisturizing
Organic face oil Alpah for men
Organic Nourshing nail oil
Energizing organic body oil

 

 

Patchouli är en klassiker som doftsättare i Parfymer

Patchouli cablin – Utvinns från familjen Pogestemon som tillhör kransblommig växt

En kryddig och väldoftande olja med inslag av örter träig doft och är en ört.Utvinns från Asien till största del från Indonesien, även Kina. Anlände till Europa under 1800 talet då den användes mest som  doftpåsar, potpourrier, malmedel och höll ohyra borta från kläder. 

Vad är Pautchouli bra för?

Används framför allt i parfymer för dess doft för den ger en värmande känsla och en ljuvlig doft. man kan dricka örten som te vid dålig andedräkt, illamående och ont i magen. I aromaterapins värld är den antibakteriell, antiinflammatorisk, antivirus och antifungus (mot svamp). Den passar de flesta hudtyper både fet, torr, känslig hud och även en anti-ageing. Vi använder den i vår herr produkt Alpha for men

Patchouli är en fantastisk olja till massage och Me Anima har valt att använda den till män för dess fina egenskaper den har för moisturizing, after shave och skäggvård för alla män.

Mer om Alpha for män 3 in 1 i vår blogg

Direkt till produkten organic face oil Alpha for men

 

 
 

Pepparmynta piggar upp dagen och ger fokus

Pepparmynta – Mentha Piperita

Används som en uppiggande och ger oss fokus till vår träning och till massage eller bara när vi behöver det.

Har sitt ursprung från Europa men den har utvandrat till Australien, och Japan. Har en förmåga att korsa sig med andra mynta sorter och växer snabbt i omnejd med olika arter som idag är över 600 st. Plantan blir 30-60cm hög med lila blommor och gröna blad. Historiskt sätt har den ett stort värde inom religioner och man gjorde parfymkulor som man stoppade i smådoftkrus och hängde kring halsen i Japan för dess uppiggande och friska effekt.

Vad är Pepparmynta bra för?

Har en kylande och uppiggande effekt. Är en perfekt olja när man är åksjuk, illamående eller behöver få fokus i tillvaron. Vi använder den i vår eucalyptusolja och rekommenderar den då du känner dig trött hängig eller vid träning och massage.
Pepparmynta finns i vår kraftfulla Eucalyptus organic body oil

 

 
 

Ringblomma är en läkeväxt genom all historia

Ringblomsextrakt – Calendula officinalis

Har används i alla tider som en medicinal växt för dess läkande egenskaper i hudvård

Har sitt ursprung från medelhavsområden Har  sedan medeltiden funnits i Sverige och är en 1 årig växt alla kan odla både i trädgård och kruka. Är en gul orange blomma med dess fina milda näringsämnen verkar den ha en läkande effekt på vår hud med antiinflammatoriska egenskaper.

Vad är Ringblomman bra för?
Lugnar och vårdar vår hud, passar bra för både sårvård, känslig och torr hud vi använder den i vår mama olja för dess fina egenskaper att vårda förebygga hudens strier som vi kallar hudbristningar. Passar även till sprickor och torra fötter

Finns i vår ljuvliga gravid olja organic mama oil

 

Rosmarin sätter fart på cirkulation och stimulerar vår kropp

Rosmarin – Rosmarinus  Officinalis

Har sitt ursprung från medelhavet och är en mindre buske med hårda barr liknade blad med ljusblåblommor. Klarar inte av våra breddgrader på vintern och Rosmarinus betyder dagg från havet. Det finns flertal arter man använder som har olika effekter.

Vad är Rosmarin bra för?

Romarin är en olja som är bra för våra muskler leder och ligament när kroppen är trött och sliten och behöver en ökad cirkulation som stimulerar cellförnyelse därav används den fördelaktigt i en anti age produkt. Idag används den också som en oxidant i hudvård.

Vi har Rosmarin i vår organic face oil Anti-Ageing för ett flertal fördelar. Läs mer om organic face oil Anti-Ageing

 

Ylang Ylang ger inte bara en euforisk känsla utan vårdar även din hud

Ylang Ylang – Cananga Odorata Genuina

Balanserar talg produktionen för en fet och blandhy

Ylang Ylang betyder blomman av blommor, för att plantan producerar blommor med en fantastisk söt och blommig doft. Ylang Ylang är ett träd som har sitt ursprung från Filippinerna och kan bli upp till 20 meter högt. Blommor skördas och destilleras tidigt på morgonen för att få ut den bästa effekten av eterisk olja. I Indonesien sprider man blombladen från Ylang Ylang över sängen till bröllopsnatten eftersom den anses vara en afrodisiaka.

Vad är Ylang Ylang bra för? 

Dosen avgör dess effekt, i mindre dos ger Ylang Ylang lycka men för hög dos kan den ge både sorg och illamående.
Till hudvård har Ylang Ylang läkande egenskaper oavsett hudtyp och hjälper huden att få en bra balans på talgregleringen. Ylang Ylang är även bra för sårvård och då pratar vi om acne eller andra hudtillstånd. Inom aromaterapi använder vi blomman för balansering av talgregeringen och hjälp för vår hud att återfuktas.

Ylang Ylang finns i vår Organic face oil Moisturizing