fbpx

Me Animas ekologiska hudvårdsprodukter

Me Animas hudvård tillverkas i Sverige och består av noga utvalda ingredienser och är ekologiska och naturliga ingredienser från växriket.
Hudvårdsprodukternas ingredienser från naturen är en viktig del i vårt koncept. Det vi applicerar på huden påverkar vår kropp, hälsa, natur och ska vara hållbart för miljö och dig som kund.
Det är ett helhetsperspektiv för Me Anima.
Vårt koncept bygger på att produkterna är dryga, räcker länge och är multifunktionella. Me Anima växte fram för ett flertal år sedan då jag Katties Åkesson som är grundare till alla recepten vi har i vårt sortiment. Min tanke är att sprida budskapet vidare med hudvänliga och naturnära produkter. De ska kunna användas dagligen för välbefinnande på huden lika väl att dofternas kraft påverkar våra sinnen på ett positivt sätt, eftersom produkterna är av ren aromaterapi i recepten.
Som hud, spa och aroma terapeuts perspektiv, vill jag dela med mig av naturens fantastiska växtrike till hela människan på ett skonsamt sätt. 

Miljöpolicy för Me Anima

Med respekt för människan och vår miljö.
Vad vi använder för material är en viktig del vad man applicerar på huden, påverkar vår kropp, hälsa och natur.
Att vara tillverkare idag är mycket komplicerat och en viktig del när det gäller olika regler, lagar som finns både i Sverige och hela EU, under läkemedelsverkets och policy för miljön.
För vår produktframställning krävs en auktoriserad kemist för godkännande av samtliga recept och allt material för produktionen.
I ett led mot hållbar utveckling byter vi ut våra miljövänliga återvinningsbara förpackningar i plast flaskor till ett mer miljö vänligt alternativ som kan vara glas eller annat miljövänligt material.
Vi har valt att inte använda kartonger till våra produkter för att inte slösa på jordens resurser.

För produktionen och tillverkningsprocessen av Me Animas produkter är våra samarbetspartner också väl utvalda. Mindre familjeföretag med lång erfarenhet för hållbarhet i Sverige, som hjälpt och stöttat i det som är viktigt med vår miljö och för produkternas tillverkning. Inköp av råvaror/material att det finns kvalifikationer för natur och miljö med de rättigheter det innebär. Det är en resa som ständigt utvecklas och förbättras. Uppdateras eftersom lagar och regler ändras och vi följer de rekommendationer som gäller.
Våra inköp av råvaror sker till största del från certifierade odlingar och resterande är ekologiska, naturliga från växtriket, med hög kvalité.
För företaget Me Anima är leveranser av varor till våra återförsäljare och konsumenter en del av miljöpolicy med utvalda förpackningar. Transportföretagen står under certifiering ISO 14001.
Det främjar alla med en hållbar utveckling för framtiden att nuvarande och kommande generationer tillförsäkras en bra hälsosam och god miljö. En sådan utveckling bygger på insikten att naturen har ett skyddsvärde och att människans rätt att förändra och bruka naturen är förenad med ett ansvar för att förvalta naturen väl. Den biologiska mångfalden bevaras med mark, vatten och fysisk miljö i övrigt används så att en från ekologisk, social, kulturell och samhällsekonomisk synpunkt långsiktigt god hushållning tryggas.

Idag är Me Anima ett litet företag där vi värnar om små och enkla saker i vardagen, att användningen av papper på vårt kontor blir minimalt. Vi försöker nå våra kunder via mail, sociala medier, videosamtal och telefon. Vi gör allt för att ha kontroll över vår verksamhet när det gäller energi, vi använder miljövänliga lampor, återvinner papper och allt som hör till. När vi besöker våra kunder och inbokade möten åker vi främst kommunalt, cykel eller tåg.

 

Med vänlig hälsning,

/Katties