fbpx

Hos oss hittar du ditt Gua Sha verktyg

Me Anima Gör Gua Sha Massage

 

Vill du också få en mjukare, slätare och fräschare hud – då kommer du gilla detta tips.

 

Istället för kirurgiska ingrepp kan du göra Me Animas Gua Sha massage för ett naturlig lyft. Gua Sha verktyg är speciella stenar och kristaller som stimulerar huden genom skonsam skrapning. Med Gua Sha massage får du en fin, frisk hud. Metoden är inspirerad från traditionell kinesisk medicin.

Det finns Gua Sha verktyg för behandling av ditt ansikte eller din kropp i jade, karneol kristall, rosenkvarts, bian med flera. 

 

Så får du fastare hud med Gua Sha behandling.

Alla Gua Sha verktyg jobbar på djupet och effektiva vid hudvård. Behandlingen stimulerar lymfsystemet och sätter igång utrensning av slaggprodukter, vilket speciellt gynnar dig som har finnar och akne. Blodcirkulationen ökar och ger din hud en fin och fräsch lyster. Gua Sha massage i ansiktet får dina muskler att slappna av och din bekymmersrynka slätas ut. Med andra ord Gua Sha massage gör underverk inifrån och ut.

Me Anima har tagit in ett flertal stenar. Hitta din sten för ditt behov och ge dig själv en kärleksfull massage. Här har vi kort beskrivit varje sten. Är du villrådig ring mig så hjälper jag dig att hitta dina stenar.


Gua Sha New Jade Serpentin kristall, Hjärta

Me Anima Gua Sha Hjärta

Gua sha jade hjärta används för att massera ditt ansikte, hals, nacke och dekolletage. En kristall som är mjuk och len för din hud. Hjärtformen vilar behändigt i din hand och är enkel att vinkla för att komma åt alla delar i ansiktet.

Gua Sha Hjärta passar även för dig som inte är så van eftersom kristallen är lätthanterlig. Gua Sha Hjärta är ca 7 cm lång.

Det ska vara lätta mjuka, smeksamma drag för att uppnå den bästa behandlingen för ett fint resultatet. Till din Gua Sha Hjärta medföljer en beskrivning så du kan börja med en gång.

Gua Sha Hjärta är lätt att bära med sig i fickan eller i väskan. Finns även att köpa som halssmycke.

 

Gua Sha New Jade Serpentin kristall, Tulpan

Gua Sha Tulpan använd liksom Hjärta, för att massera ditt ansikte, hals, nacke och dekolletage. Materialet i Tulpan är samma som Hjärta, Jade och Serpentin som är en naturlig magnesiumhaltig mineral.
Tulpan är en aning vassare än Hjärta och är lättare att jobba med på specifika punkter. Kristallen är ca 9 cm lång.

Gua Sha Tulpan är liksom Hjärta, lätthanterlig och anpassad för vana som ovana händer. Du får också med en beskrivning så du kan rivstarta med din massage på en gång.

 

Gua Sha New Jade Serpentin kristall, Lifting

Vårt sista verktyg i New Jade Serpentin kristall är Lifting. Liksom verktygen innan är detta verktyg bäst lämpat för ansiktet, nacke och dekolletage.

Med Gua Sha Lifting får du ett bra grepp och du kommer lätt åt alla delar i ansiktet. Verktygets utformning är dessutom utmärk för akupressur (akupunktur utan nålar). Kristallen är ca 7 cm lång.
Passar för dig som vill jobba mer ”anti ageing”, dvs mer på djupet. Bra för skrattrynkorna runt ögonen och ”bekymmersrynkan” samt de fina linjerna runt munnen. En guide medföljer så du kan starta omgående.

Kristallen New Jade Serpentin varierar i färg från grönt, ljusgrönt till nästan vit. Kristallen sägs ha kundalinienergi som väcker din medvetenhet, ger inre styrka och kraft. En meditationskristall som hjälper dig till inre ro.

 

Gua Sha Rosenkvarts med taggar

 

Gua Sha Rosenkvarts är lite större och tyngre än produktfamiljens övriga verktyg. De större verktygen är lite otympliga för ansiktet till en början på grund av dess storlek. Men när du lärt dig hantera dem, fungerar de lika bra som dem lite mindre. Gua Sha Rosenkvarts är ca 10 cm stor.

Gua Sha Rosenkvarts är utformad för att behandla mer djupgående. Perfekt för behandla slapp hud och göra den fastare. Med taggarna och de skarpa kanterna kommer du åt de underliggande hudlager, dermis (läderhuden) där blodkärlen finns och hypodermis (underhuden) där bindväv och fettceller finns.

Gua Sha Rosenkvarts kan du även använda för ansikte. Den är lite större och kan upplevas klumpig. I  början kan det vara svårt att få till rörelserna för ansiktsmassage, men med lite träning går det, alternativt att du har olika stenar. T.ex. Gua Sha New Jade Serpentin kristall för ansiktet.

Rosenkvarts kristall även kallad Kärlekens kristall, ger kärleksfull energi till dig och hjälper dig att öppna upp ditt hjärta, dela med oss av det goda. Ger lugn och harmoni och skapar trygghet. Kristallen läker kropp och själ. 

 

Gua Sha Rosenkvarts i hjärtformat

En klassiker bland Rosenkvarts kristaller med sitt vackra hjärtformat som ett Gua Sha verktyg, lite mindre storlek än den ovan, utan taggarna och passar både till ansikte och kropp. Samma effekter som Rosenkvarts med enklare att hantera i ansiktet för en nybörjare. mjuk och behändig och lätt att arbeta med och ha med sig under dagen eller resan. Du får med dig en beskrivning som är lätt för dig att göra själv och det är bara att sätta igång.

Me Anima Gua Sha Rosenkvarts hjärtformat

 

Gua Sha Wave Karneol kristall

Me Anima Gua Sha verktyg

Gua Sha Wave Karneo använder du för att massera hela kroppen och ansiktet. Wave Karneol är ca 9 till 11 cm lång. Med Wave Karneol har du ett bra grepp när du behandlar din kropp.
Gua Sha behandling ökar blodcirkulationen, syresätter cellerna i kroppen, löser upp spända muskler så att du blir av med spänningarna och stimulerar lymfsystemet som transporterar bort slaggprodukter.Med vågorna på Gua Sha Wave Karneol knådar du ömma punkter och löser upp muskelknutar. Med kanterna stryker du kroppen med masserande rörelser.

Perfekt att behandla stumma och trötta ben som behöver mjukas upp. Celluliter på lår, höfter, mage och armar.

Karneol Kristall är en ädelsten av kalcedon som skiftar i orange-röd-gul-färg. I forntiden kallades karneol för sard och härstammar troligen från arabiskan sard (kaffebrun till pomeransgul). Stenen sägs ge mod och styrka. Kristallen hjälper oss att öka vår personliga kraft och ger oss mental energi.

  

Gua Sha Bian Sten kam, med rak eller rund form

Me Anima Gua Sha verktyg Bian sten

 

Gua Sha Bian sten är stor, ca 12 cm lång med mjuka kanter och en kamdel för mer avancerad behandling. Gua Sha Bian sten är anpassad för kropp och skalp och liksom de övriga större kristallerna kan du ta i hårdare och du når mer på djupet. Skalpmassage är nog bland det bästa som finns. I hårbotten har du mycket nerver och en skalpmassage ger dig en rofylld känsla i hela kroppen.
En skalpmassage kan släppa lika mycket spänningar som en helkroppsmassage!

Vi har två olika handgrepp på bian stenar, en med avlång form och en med rundare form. Välj din sten som passar din hand bäst.

Vi har några nya Gua Sha verktyg på hemsidan som du kan läsa mer om för kroppen.

Bian Stenar är en unik sten från lava. Bian Sten användes förr för behandling av smärta och värk och var dåtidens akupressur. Bian Sten innehåller mycket mineraler och spårämnen från lava. Genom behandling höjs värmen och energin.

Behandling med Gua Sha får fart på blodcirkulationen.

Löser upp spända muskler och du blir av med spänningarna och rensar bort slaggprodukter.

När ska du inte göra Gua Sha behandling?

En massage ska vara kraftfull men skön. När du jobbar med kroppen är det viktigt att få upp ett flöde på områden du vill behandla. Behandling i ansikte ska inte ge röda fläckar, då har du masserat för hårt på din hud. En  viss rodnad efter behandling är ok och försvinner efter några minuter.

  • Om du lider av acne eller mycket små finnar behandla inte på dessa områden
  • Om du har Rosacea, bearbeta inte områden som är rodnad. 
  • Upplever du obehag eller är känslig på vissa kroppspartier undvik dessa områden.
  • Undvik delar som är injektionsbehandlade.
  • Utskjutande benpartier som höfter kan göra ont, jobba med lagom tryck. 
  • Har du en skada i huden undvik behandla dessa områden då du kan skada underliggande vävnader.

 

Hudvårdsoljor som förbättrar effekten av Gua Sha behandling

För att få en skön effektiv massage bör du göra behandlingen med en hudvårdsolja. Oljan gör att kristallen glider mjukare mot din kropp. Behandlingen blir skönare och du kommer åt djupare. Vi har flera hudvårdsoljor anpassade för både ansikte och kropp.


Me Animas formula är uppbyggd rikligt med vitaminer som ger din hud det den behöver. Alla våra oljor är veganska och ekologiskt uppbyggda. Välj din olja nedan.

Ansiktsoljor

Anti-ageing ansiktsolja
För hudens fina linjer och struktur. Oljans formula påverkar elastin i huden. Används med fördel dagligen morgon eller kväll. 

Moisturizing ansiktsolja
För normal, fet eller blandhy. Har du känslig hud, blir lätt röd och fnasiga är denna olja bäst för dig. Oljan innehåller lugnande ämnen. Används dagligen morgon och kväll för bäst resultat.

Kroppsoljor

Organic body oil Energizing
Gua Sha massage med energizing hudvårdsolja ger en utmärkt behandling för utrensning av slaggprodukter. Energizing oljans formula innehåller ämnen som ökar blodtillförseln och med Gua Sha massagen når du lymfsystemet nätkärl. Din hud kommer känns renare och piggare. Bra för dig som har torr, glåmig trött hud.

Organic body oil Eucalyptus
Gua Sha massage med eucalyptus hudvårdsolja passar dig som har ömmande muskler och/eller muskelknutar. Eucalyptus formula innehåller ämnen som ökar blodtillförsel En kraftfull och uppiggande olja. Oljan innehåller också vårdande vitaminer för uttorkad hud. 

Organic body oil Lavender
Gua Sha massage med lavendel hudvårdsolja ger en skön avslappnande behandling. Lavendelns formula får dig att stressa av. Behandling med lavendel blir en rogivande stund och passar för dig som behöver få en stunds avkoppling. Behandlingen kan göras på kvällen. Oljan liksom de övriga innehåller vårdande vitaminer för din hud.