fbpx

Ingefärsolja ger en riktig detox för hela kroppen

Ingefära – Zingiber officinalis

Roten från ingefära har blivit en populär växt i vår del av världen för de fantastiska egenskaperna.

Ingefära har sitt ursprung runt Asien. Den har använts i flera tusen år inom kinesisk medicin för rotens antiinflammatoriska egenskaper.

Vad är Ingefära bra för?

I Europa har ingefära  funnits i våra bakverk som en krydda i pepparkakor och god smaksättare i läsk (ginger ale) men i dag används den också inom hälsokost och hudvård eftersom roten innehåller både vitaminer och mineraler.
Ingefära ökar blodflödet i kroppen och får fart på din förbränning.

Hur kan vi enkelt få njuta av ingefäran i oss

Som ni vet används den mycket inom hälsa mot förkylningar och för att hålla oss friska. Vi kan rekommendera att både äta den rå, några skivor i ett glas vatten eller koka upp vatten och lägg i några skivor i det varma vattnet, låt stå i 10 minuter under lock sedan njut och drick med en touch av honung nu när det känns lite ruggigt ute, mums =)

Vilka oljor har Me Anima Ingefära i

I vår meditation oli Serenity har vi valt att använda Ingefära för att den ger oss fokus, kraft och jordar oss rent meditativt.
Den ger värme och energi till våra sinnen. Ingredienserna är väl framtagna med en mild doft som enkelt rollas på vår hud ett flertal gånger under dagen.
Oljan hittar du i vår webbshop:
Meditation oil Serenity

Läs mer hur du kan göra för en daglig stunds mindfulness

 

 

 

Energizing kroppsoljaIngefära har en detox effekt just för att den ökar cirkulation och tar bort gifter samt återger näring till cellerna. Bra för trötta muskler och leder på grund av dess antiinflammatoriska egenskaper.

Kan fungera och motverka celluliter, fast det krävs lite mer en så.
Nu är det höst och vi har vinter runt knuten, så boosta din hud och dig med lite  energi och värme med Me Animas kroppsolja som dessutom är vegansk. Oljan hittar du i vår webbshop:
 energizing body oil