fbpx

Lymfsystemet är det viktigt?

Me Anima Gua Sha

Lymfsystemet som är så viktigt och vad är det?

 

Lymfsystemets funktion i vår kropp har betydelse mer än vi kan tro

Lymfsystemet är ett stort nätverk i vår kropp och har till uppgift att samarbeta med hela kroppen tillsammans med blodcirkulationen för att hjälper till att hålla vätskebalansen upprätt och städa slaggämnen.
Lymfsystemets ämnen som inte ska vara i vår kropp är slaggämnen.
Lymfan har ett stort ansvar även för vårt immunförsvar genom att skydda kroppen mot virus, bakterier och cancer. De ämnen som cirkulerar i lymfan är våra vita blodkroppar som håller ordning och reda på immunförsvaret, andra ämnen som cirkulerar är vatten, proteiner fettsyror och gamla skadade celler som inte ska vara kvar i vår kropp.

Vart tar Lymfvätskan vägen?

Lymfkärlen kallas också för lymfkapillärer som har tunna väggar för att kunna ta in och ut vätska, till och från blodomloppet och vävnader som ständigt behöver både näring och städa slaggämnen och fungerar lite som en dammsugare.
Lymfan transporterar vidare ämnen till filtrering i sina lymfknutor/ lymfkörtlar som finns på lite olika ställen i kroppen armhålor, nacke, bakom öron/käkarna nyckelben, ljumskar. Vi har vårt lymfnät i hela vår kropp som hänger ihop med blodbanorna för att kunna filtrera ämnen. Efter filtrering av skadliga ämnen tar sig lymfvätska åter tillbaka till kroppen. Lymfan transportera ca. 2-3 liter vätska per dygn. Om det inte fungerar bra så blir lymfan tjock och trög varav det sker stagnationer.

Varför är det viktigt med ett bra flöde av lymfsystemet?

Stopp/stagnationer som kan uppstå i vår kropp är då man sitter för mycket, rör på sig för lite, sämre matvanor och man dricker för dåligt med vatten.
Vi behöver flertal liter vätska dagligen som är nyttig och hälsosam för oss och mycket vatten är det bästa.
Lymfsystemet har inte så bra muskler i de tunna lymfkärlen som enkelt kan pumpas runt utan behöver ta hjälp av muskelvävnad som pumpar kärlen framåt. Det får vi genom att röra på oss. Att få fart på lymfan är en viktig del för vårt välbefinnande.
När det bildas stagnationer så skapar det en obalans i hela vårt kroppssystem. Det kan vara olika signaler i vardagen som trötthet, ont i huvudet, svullna delar av kroppen så som fingrar, fötter, anklar…att man mår illa och känner sig matt.
Så börja redan idag att tänka på att små saker i vardagen kan göra underverk för din hälsa.

Me Anima och Katties tipsar dig om behandlingar
som kan hjälpa till med ett bättre flöde av lymfan

Behandlingar vi rekommenderar för lite extra skjuts när man behöver pigga upp sig eller har något problem som kan vara lymfsystemet.
När man masserar i lymfans riktning, ökar lymfsystemet med ett bättre flöde och bättre cirkulation. Det gör att vi får bättre näringsupptag och ser till att vi får hjälp att få fart på lymfans slaggämnen genom mer aktivitet i lymfans riktning med rätt massage teknik.

Lymfmassage är en superskön behandling 90 minuters om pyssling

Gua Sha Detox Body Massage är en hel kroppsmassage då vi jobbar med en Gua Sha verktyg i behandling

Katties Åkesson finns på Blue Medi Spa en gång i veckan hitta till oss med adress:
Kungsholmstorg 2 Stockholm

Är du intresserad?
Boka din behandling här

Gua Sha facial detox

Varmt välkommen =)