fbpx

Vårda din gravida mage med mammaolja

Me Anima gravid olja

Det är härligt att se alla fina gravida magar

Som gravid är det fördelaktigt att vårda sin hud lite extra omsorgsfullt med näring från naturen.

Huden växer lite för fort

När man har en liten bebis i magen töjs huden ut under graviditet.
Huden är inte alltid lika snabb på att hänga med i den takten som krävs för att utveckla och producera mer hud under denna gravida period. Då är det fördelaktigt att mjukgöra, smörja huden extra med en gravidolja för att hålla den extra mjuk, smidig och återfuktad.

Hudbristningar

För att inte få så kallade striae (hudbristningar) i onödan. Det gäller även brösten, höfterna som också blir lite större under denna period och det är helt normalt.
Hudbristningar påverkas av hormonerna under perioden, varav vissa har lättare att få dessa bristningar en andra. Ju mer du smörjer in huden med en anpassad gravidolja så har man förebyggt i den mån man kan. Hormonsystemet styr och det är individuellt. Det kan också vara så att huden faktiskt inte har möjlighet att växa lika fort och då har man räddat sin hud från dessa situationer. Får man hudbristningar är dom nästan omöjliga att ta bort eftersom det är en ärrvävnad.

Hudvård och en anpassad gravidolja

Att smörja in sig med en näringsrik olja som är anpassad för hudens vävnad med bra näring och mjukgörande egenskaper under graviditeten förebygger, vårdar och aromaoljan ger bästa eftervården för att hjälpa huden att återställa sig efter man fått barn. Många glömmer tyvärr bort det och huden behöver bra mjukgörande och näringsrik produkt då också.

Här kan du läsa mer om vår mammaolja som är tillverkad av bästa ekologiska kvalité för dig.

Organic mama oil

IMG_4914

Fotograf Anna Kruse @annamviola